vineri, 4 aprilie 2008

4 aprilie

Heath Ledger

Heathcliff Andrew Ledger s-a nascut in Perth , Australia, pe data de 4 aprilie 1979 fiul lui Sally Ledger Bell , profesoara de Limba Franceza si Kim Ledger, inginer si conducator de masini de curse . La origine, stramosii îi sunt Irlandezi si Scotieni.

A fost gasit decedat pe data de 22 ianuarie 2008, in apartamentul sau din New York. Avea numai 28 de ani.
Prima lui experienta cu actoria a fost la varsta de 10 ani, jucand rolul lui Peter Pan la Scoala de Gramatica Guildford. La varsta de 16 ani pleaca impreuna cu prietenul sau cel mai bun la Sydney, pentru a incerca sa isi urmeze visul: actoria. Joaca in cateva filme si seriale de televiziune , pana in 2000 cand joaca in cateva filme majore: Patriotul, Monster's Ball, Cele 4 pene, Povestea unui C
avaler, Ned Kelly, Ordinul si Fratii Grimm. Este premiat cu Premiul ShoWest pentru rolul jucat in filmul Patriotul iar, filmul Povestea unui Cavaler este difuzat in intreaga lume.
In perioada Octombie 2000 si Iunie 2001, Heath si Heather Graham au fost un cuplu. Deasemenea, Naomi Watts i-a fost pertenera intre anii 2002 si 2004. Cuplul s-a despartit pentru a doua oara in Aprilie 2004.

A jucat alaturi de Orlando Bloom in Ned Kelly [2003], James Cosmo in Cele 4 pene [2002], Matt Damon in Fratii Grimm[2005]

Primeste premiul pentru'' Cel mai Bun Actor in 2005 '' datorita rolului jucat in Brokeback Mountain. La varsta de 26 de ani, Ledger este cel mai tanar actor nominalizat pentru Oscar.

Heath si Michelle Williams s-au cunoscut in timpul filmarilor pentru Brokeback Mountain, in 2005. Pe data de 28 octombrie 2005, Michlle da nastere Matildei Rose Leder iar Jake Gyllenhaal si Busy Phillips sunt nasii fetitei. Anul trecut in Septembrie, Heath a rupt logodna cu mama fetitei, Michelle Williams.

In acelasi an, a fost nominalizat de catre Empire Magazine unul dintre cei mai sexy actori din lume.

A jucat rolul Jockerului din Dark Night , care va aparea pe marile ecrane in iulie 2008. Deasemenea, ultimul film in care a jucat , The Imaginarium of Doctor Parnassus, este nefinalizat.
Pe data de 22 ianuarie 2008,Heath a fost gasit mort in apartamentul sau din 421 Broome Street , New York. Este cunoscut ca femeia de servici, Teresa Solomon, a ajuns la domiciliul din Broome Street in jurul orei 12.30 p.m. si l-a gasit pe Ledger dormind cu fata in jos si cu un cearsaf tras peste umeri. Masseuza Diana Wolzin avea o programare cu Ledger la ora 3.00 p.m. Cand acesta nu a iesit din camera in jurul orei 3, Diana l-a sunat pe celular dar nu a primit nici un raspuns. A intrat in camera, si-a pregatit masa de masaj si a incercat sa il trezeasca pe barbatul inca inconstient. Neprimind nici un raspuns, femeia a hotarat sa o sune pe Mary Kate Olsen, o prietena buna a lui Heath, care a aranjat ca un membru al personalului sa vina sa verifice. Abia la 3.26 a fost chemata o ambulanta .Dupa nereusita incercare de a-l aduce la viata , Heath Ledger a fost declarat mort la ora 3.36. Alte surse au anuntat faptul ca Heath ar fi putut fi resuscitat cu succes daca masseuza ar fi anuntat inainte de toate serviciile medicale.

Autopsia a aratat ca Heath a murit din cauza unei supradoze accidentale. Efectul produs de combinatia catorva medicamente obtinute pe baza unei retete medicale (Hidrocodon, Oxicodon, Diazepam, Temazepam, Alprazolam si Doxilamina ) a cauzat intoxicatia acuta care i-a fost fatala.

Niciun comentariu: